Warm welkom in Corona-tijd

3 tips om jouw nieuwe collega een warm welkom te geven in Corona-tijd

De eerste periode in een nieuwe baan is een superspannende tijd. Alles is nieuw en als kersverse medewerker wil je graag direct een goede indruk maken. Maar ook als werkgever heb je maar één kans om dit te doen. Je wilt jouw nieuwe collega een warm welkom geven, maar hoe doe je dat in deze tijd? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers een fijne start ervaren, ondanks dat er geen ‘fysiek’ welkom is? In deze blog geven we je een aantal leuke ideeën om daar invullen aan te geven!

Een warm welkom op afstand

De laptop in ontvangst nemen, een rondje langs alle afdelingen en een kennismakingslunch met collega’s. Normaal gesproken een mooi voorbeeld van een eerste werkdag, maar tijdens de coronacrisis ziet een indiensttreding er net eventjes anders uit. Het vergt wat aanpassingen, maar ook op afstand is het mogelijk om jouw nieuwe medewerkers een warm welkom te geven. Ter inspiratie geven we je drie handige tips:

1)    Zorg voor voldoende contactmomenten

In de huidige tijd zijn contactmomenten met collega’s dé manier om snel feeling bij de bedrijfscultuur te krijgen en het teamgevoel te ervaren. Het beste creëer je verschillende contactmomenten. Niet alleen om werkgerelateerde zaken te bespreken, maar ook momenten om collega’s op een informele manier te leren kennen. Wat dacht je van een leuke online quiz of virtuele borrel op vrijdagmiddag? Zo krijgt je als nieuwe collega direct iets mee van de sfeer in het team en voel je je er snel onderdeel van.

Ook leuk: stuur de nieuwe collega vooraf alvast een lekkere versnapering. Heeft hij of zij meteen iets om naar uit te kijken! In onze webshop vind je diverse geschenkboxen. Bier, wijn, sapjes, (alcoholvrije) cocktails en likeuren… voor ieder wat wils!

2)    Geef je nieuwe collega een buddy

Als leidinggevende of HR manager wil je een nieuwe collega natuurlijk een warm welkom geven, maar je hebt misschien niet de tijd om constant te peilen hoe het met diegene gaat. Regelmatig een videogesprek inplannen is verstandig, maar denk er ook eens aan om je collega als buddy te koppelen aan een medewerker uit het team. Een directe collega kan vaak veel meer vertellen over het werk in de praktijk, het team en de manier waarop jullie onderling met elkaar samenwerken. Plan bijvoorbeeld in de eerste week elke ochtend een moment in om samen op te starten en de dag door te nemen. Zo heeft de nieuwe collega ook meteen contact met iemand uit het team. Wel zo leuk!

3)    Verras je collega met een welkomstgeschenk

De indiensttreding is één van de momenten waarop je als werkgever het verschil kunt maken. Is jullie nieuwe collega net gestart? Dan zal diegene vanuit zijn of haar omgeving zeker de vraag krijgen hoe de eerste werkweek was. Hoe leuk is het dan als iemand vertelt over de leuke verrassing die hij kreeg thuisgestuurd? Op deze manier verras je niet alleen deze collega, maar het is ook een unieke manier van employer branding. Vooral als je dit doet met een geschenk in de huisstijl van je bedrijf!

Bij Kadoos zijn we er voor je om dit te realiseren. We helpen je met het uitzoeken van een leuk welkomstgeschenk en nemen (indien gewenst) het ontwerpen van een verpakking in jouw huisstijl voor onze rekening. Vervolgens bezorgen we het geschenk thuis bij jouw collega, mét persoonlijke tekst op een kaart.

De welkomstgeschenken van Kadoos

Benieuwd naar onze geschenken? Neem een kijkje op Kadoos.nl of laat je door ons adviseren. We helpen je graag met het uitzoeken van een passend welkomstgeschenk!

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »