Afscheid medewerker: waarom een afscheidsgeschenk meer impact heeft dan je denkt

Afscheid nemen van een collega of medewerker: het zijn meestal niet de leukste dingen om te doen. Helaas ontkom je er als directeur, manager of HR-professional soms niet aan. Of je medewerker nu uit eigen initiatief vertrekt of dat jij zelf de arbeidsovereenkomst beëindigt: de manier waarop je afscheid neemt heeft veel invloed op de manier waarop een oud-collega aan de organisatie terugdenkt. En dat doet wellicht meer voor je bedrijf dan je denkt!  

Hoe zit dat precies?

Als jullie oud-collega een tijdje na zijn afscheid terugkijkt op zijn dienstverband, zal hij zich heus niet alle momenten meer herinneren. Vaak blijven alleen de belangrijke of bijzondere momenten hangen. Dat gezellige teamuitje van vorig jaar, het project waar hij zo hard aan heeft gewerkt.. Maar ook: het afscheid. Zo’n moment blijft je bij. Daarom maakt de manier waarop je afscheid neemt een wereld van verschil. Het kan zelfs zover gaan dat iemand hierdoor wél of geen ambassadeur van jullie organisatie blijft. En dat is uiteraard wel wat je wilt!

Afscheid van een collega

Door op een goede manier afscheid te nemen toon je de collega die weggaat waardering voor de periode dat hij of zij bij jullie heeft gewerkt. Daarmee geef je iemand een goed gevoel. En precies dat gevoel is precies hetgeen dat iemand zich blijft herinneren. Misschien ken je de bekende quote wel: “People will forget what you said, people will forget what you did. But people will never forget how you made them feel.”

Persoonlijke aandacht

Nu is het natuurlijk niet zo dat jij precies kunt bepalen met welk gevoel iemand de organisatie verlaat. Maar je hebt er wel degelijk invloed op! Bijvoorbeeld door met het team aandacht te besteden aan het afscheid van de collega die weggaat, en door hem of haar te bedanken met een persoonlijk afscheidscadeau. Vind je dit belangrijk, maar heb je geen tijd, zin of inspiratie om een afscheidscadeau te regelen? Laat het aan Kadoos over!

Partner voor jouw zakelijke geschenken

Kadoos is jouw partner voor al je zakelijke geschenken. We bieden je alle handvatten om de relatie met jouw (potentiële) medewerkers en klanten te versterken. We verrassen jouw relaties op een persoonlijke manier met unieke gepersonaliseerde geschenken. Volledig voor jou gefaciliteerd, zonder moeite. Hiermee bouw jij aan de relatie met je klanten en medewerkers, verhoog je de loyaliteit én maak je van oud-collega’s ambassadeur voor je organisatie!

Ontdek de voordelen van Kadoos.nl

Benieuwd hoe het werkt? Op onze zakelijke infopagina vind je alle voordelen en verschillende opties op een rij. Weet je zelf nog niet zo goed wat je wilt en wil je dat we met je meedenken? We adviseren je graag over hoe je jouw attenties strategisch kunt inzetten om je bedrijfsdoelen te behalen. Chat, mail of bel ons gerust . We denken graag met je mee!

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »