Boost de vitaliteit van je medewerkers tijdens de wintermaanden: 3 quick wins


Een flink pak sneeuw en lekker naar buiten met een dikke jas en goede schoenen: voor veel mensen voelt het als een cadeautje. Dit prachtige winterweer is meer dan welkom na de saaie, grauwe dagen van afgelopen tijd. Als werkgever wil je dat je medewerkers lekker in hun vel blijven zitten, ook als de sneeuwpret straks voorbij is. Daarom in deze blog 3 quick wins die je direct kunt implementeren!  

Vitaliteit van medewerkers in de winter

Vitaal blijven in de wintermaanden vraagt wat extra’s van je medewerkers, vooral tijdens de huidige lockdown. Bewegen is niet vanzelfsprekend als je de hele dag thuis bent, dus je zult toch echt zelf het initiatief moeten nemen om actief te blijven. Als werkgever kun jij jouw medewerkers stimuleren om bewust met hun gezondheid bezig te zijn, zodat de kans op ziekte, burn-out, somberheid of vermoeidheid kleiner is. De standaard tips ken je waarschijnlijk wel: voldoende pauzeren en bewegen, een goede werk-privé balans, gezond eten, etc. Daarom in deze blog geen uitgebreide uitleg over deze onderwerpen, maar drie concrete quick wins die jouw medewerkers direct in hun werkdag kunnen implementeren.

1) Stimuleer een dagelijkse lunchwandeling

Als we even niet opletten, zitten we de hele dag binnen. Terwijl buitenlicht en beweging zoveel goeds doen voor je concentratie, geluksgevoel en creativiteit! Stimuleer je medewerkers daarom om lekker naar buiten te gaan tijdens hun lunchpauze. Saai om alleen te wandelen? Maak er een ‘walk en talk’ door tijdens de wandeling met een collega te bellen en bij te kletsen. Of combineer je overleg met een blokje om. Sommige afspraken kunnen prima wandelend!

2) Voorkom overwerken en mail in de avond

Als je thuiswerkt is de lijn tussen werk en privé flinterdun. Des te verleidelijk om ‘s avonds dat rapport nog even af te maken, of om simpelweg langer door te werken omdat je toch niet veel te doen hebt. Het resultaat hiervan is dat medewerkers niet goed los komen van hun werk, niet goed ontspannen en de kans op vermoeidheid groter wordt. Om dit te voorkomen kun jij als leidinggevende of HR-professional zelf het voorbeeld nemen door geen mails meer te versturen na 18:00. Wist je dat er in Frankrijk zelf een verbod op e-mails na werktijd is? E-mails die collega’s na werktijd versturen, worden bij veel bedrijven pas de ochtend erna verzonden. Avondrust gegarandeerd ;-) 

 

3) Stimuleer gezond eten met een goedgevulde fruitbox van Kadoos!

“Blijf gezond eten, vooral nu..”. Het is een dooddoener en voor veel mensen vanzelfsprekend. Toch ligt ongezond eten tijdens de sombere winterdagen op de loer. Het eetpatroon van je medewerkers bepalen kan natuurlijk niet, maar je kunt ze wel een steuntje in de rug geven en stimuleren om gezonde keuzes te maken. Verras ze bijvoorbeeld met een goedgevulde fruitbox van Kadoos! Wij sturen de fruitboxen naar de thuisadressen van jouw medewerkers, met een persoonlijke kaart erbij. Indien gewenst personaliseren we de geschenkverpakking in de huisstijl van je organisatie.

Benieuwd hoe Kadoos jouw organisatie nog meer kan helpen met het versterken van de relatie met je medewerkers en klanten? Lees er alles over op onze zakelijke infopagina.

 

 

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »