Dit is het effect van aandacht voor geluk op de werkvloer

De zomer loopt tot zijn einde en de meeste collega’s zijn terug van vakantie. Een frisse start. Een mooi moment om stil te staan bij het geluk op de werkvloer. Dit doen we tijdens de Week van het Werkgeluk (21 t/m 27 september). Volgens het platform HR Praktijk is een gelukkige organisatiecultuur namelijk hét onderscheidende element om het welzijn van mensen in organisaties centraal te stellen. Wat is daar het effect van?

Werkgeluk

Nog nooit stond het onderwerp geluk zo centraal als in de 21e eeuw. We vinden het belangrijk om gelukkig te zijn - we streven er allemaal naar. Alleen volgens HR Praktijk is er één element dat hierop achterblijft: geluk op de werkvloer. En dat terwijl we een groot deel van ons leven op ons werk doorbrengen. Reden genoeg voor organisaties om het werkgeluk van medewerkers niet uit het oog te verliezen.

Aandacht voor geluk op de werkvloer

Volgens HR Praktijk levert dit de organisatie veel voordelen op. Gelukkige medewerkers zijn namelijk:

  • Meer betrokken
  • Productiever
  • Creatiever

Ook werken ze beter met elkaar samen én melden ze zich minder vaak ziek. Een mooie belofte, maar hoe zorg je ervoor dat de medewerkers binnen jouw organisatie meer geluk ervaren? En hoeveel invloed heb je daar nu eigenlijk op?

Geluk kun je trainen

Geluk is als een spier. Je kunt het trainen. Als we reflecteren zijn we vaak gefocust op hetgeen dat minder goed ging. Die meeting waarin je verhaal matig uit de verf kwam, of die beleidsnota die je écht nog even moet aanscherpen. Door tijdens deze reflectiemomenten ook aandacht te besteden aan de dingen die goed gingen, train je je geluk. Volgens werkgelukdeskundige Veronique Kilian zijn er diverse positiviteitsvaardigheden die je kunt trainen. En ja, dat kan ook op de werkvloer!

Je medewerkers waarderen

Door er aandacht aan te besteden heb je als werkgever dus wel degelijk invloed op het geluk op de werkvloer. Een mooie manier om hiermee te beginnen is door je medewerkers te waarderen. Bijvoorbeeld met een oprecht compliment, of door simpelweg met je volledige aandacht naar ze te luisteren. Die waardering doet een persoon goed en helpt bij het aanmaken van positieve gedachten.

Vrijblijvend advies van Kadoos

Wil je advies over hoe je jouw medewerkers op een leuke manier waardeert? Bij Kadoos adviseren en faciliteren we je hier graag in. We zijn gespecialiseerd in het verbeteren van zakelijke relaties en bieden je alle handvatten om de relatie met jouw medewerkers te versterken. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend advies via 074-2058010 of [email protected]. We helpen je graag!

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »