Geschenk nieuwe medewerkers: zo regel je het voortaan makkelijker én sneller

Medewerkers komen en gaan. Of je nu bij een grote corporate of een MKB-bedrijf werkt, personeelswisselingen horen er nu eenmaal bij. Als manager, HR-professional of secretaresse betekent dit ook dat je zo nu en dan een onboarding geschenk moet regelen. Geen tijd om elke keer weer een origineel cadeau te bedenken? De collega’s van Kadoos vertellen je hoe dit voortaan makkelijker én sneller regelt.

Tip: maak een checklist indiensttreding

Elke keer als er een nieuwe medewerker start moet je van alles gebeuren. Het regelen van een laptop, login-gegevens, een werkplek, een welkomstgeschenk... En dan hebben we het nog niet eens gehad over de arbeidsovereenkomst en de bijbehorende administratie. Kortom, bij de start van een nieuwe medewerker moet er veel gebeuren. Toch zijn de dingen die je moet regelen bijna altijd hetzelfde. Daarom onze tip: neem één keer de tijd om een ‘checklist indiensttreding’ te maken. De volgende keer dat er een nieuwe medewerker start, pak je de checklist erbij en zie je in één oogopslag wat je allemaal moet regelen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke dingen over het hoofd ziet.

Beleid voor geschenken nieuwe medewerkers

De bovenstaande tip gaat niet zozeer over het regelen van het geschenk zelf, maar deze werkwijze maakt het onboarding proces wel een stuk efficiënter. Voor het regelen van de geschenken voor nieuwe medewerkers kun je overigens gewoon hetzelfde principe toepassen. Werk bijvoorbeeld een standaard attentiebeleid uit of ontwikkel een standaardprocedure voor het bestellen van geschenken voor nieuwe medewerkers. Het klinkt misschien een beetje suf, maar uiteindelijk bespaar je er veel tijd mee. Zo hoef je niet elke keer opnieuw uit te zoeken wat de afspraken hierover zijn.

Een vaste geschenkenpartner

Daarnaast scheelt het veel tijd en moeite om voor een vaste geschenkenpartner zoals Kadoos te kiezen. Op die manier houd je het proces eenvoudig (één leverancier), maar heb je wel de mogelijkheid om uit meerdere geschenken te kiezen en eenvoudig een persoonlijke boodschap toe te voegen. Ook kun je eenvoudig een persoonlijke boodschap toevoegen en is het mogelijk om de geschenkverpakking in de huisstijl van je organisatie te laten ontwerpen. Zo creëer je direct een mooi totaalplaatje!

Selectie geschenken voor nieuwe medewerkers

Om het uitkiezen van geschenken zo makkelijk mogelijk te maken, hebben de collega’s van Kadoos een selectie van geschenken voor nieuwe medewerkers gemaakt. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor Kadoos als geschenkenpartner? Op de pagina ‘zakelijk bestellen’ vind je alle informatie op een rij.

 

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »