Kraamcadeaus uitzoeken voor medewerkers: zo ben je er minder tijd mee kwijt


Een collega die een kindje krijgt: het is een bijzonder moment dat niet ongemerkt voorbij mag gaan. Uiteraard besteed je hier vanuit het team of vanuit de organisatie aandacht aan. Toch is het regelen van kraamcadeaus telkens weer een zoektocht. Wat is leuk om te geven? En hoe zit het ook alweer met het budget? In deze blog lees je hoe je het regelen van kraamcadeaus op een efficiënte manier aanpakt, zodat het je voortaan minder tijd kost.

1) Creëer overzicht

Regel jij meestal de cadeaus namens de organisatie of het team? Dan is het handig om een overzicht te maken van de collega’s die een kindje krijgen en wanneer ongeveer. Daarmee voorkom je een hoop stress en geregel op het laatste moment. Zijn er de komende periode meerdere collega’s die een kindje krijgen? Dan kan het handig zijn om een voorraadje kraamcadeaus in te slaan, voor jongens, meisjes of universeel. Zo kun je even vooruit en hoef je niet telkens opnieuw op onderzoek uit.

2) Zorg voor een duidelijk attentiebeleid

“Wat geven we onze collega’s als ze een kindje hebben gekregen? En hoeveel geld geven we er dan aan uit?” Jij zal de eerste niet zijn waarbij deze vragen regelmatig terugkomen. Als dit onduidelijk blijft, ben je elke keer veel tijd kwijt met het regelen van een kraamcadeau. Een duidelijk attentiebeleid kan hierbij helpen.

Hierin maak je afspraken over hoe jullie binnen de organisatie met geschenken voor collega’s omgaan. Als jij degene bent die altijd de cadeaus regelt, is de kans groot dat jij over dit beleid mag meedenken. Ga in gesprek met de personen die hierover beslissen, en leg de gemaakte afspraken vast. Zo weet je voortaan precies wat voor cadeau je wanneer geeft en wat dit mag kosten. Dat maakt het regelen van kraamcadeaus (en andere cadeaus voor medewerkers) een stuk efficiënter! Vind je het lastig om invulling te geven aan het attentiebeleid? De collega’s van Kadoos.nl helpen je hier graag bij.

3) Ontwikkel een standaardprocedure en kies een geschenkenpartner

Naast een duidelijk attentiebeleid is het ook slim om een standaardprocedure te ontwikkelen voor het bestellen van kraamcadeaus. Kies hiervoor bijvoorbeeld een vaste geschenkenpartner. Op die manier houd je het proces eenvoudig (één leverancier), maar heb je wel de mogelijkheid om uit verschillende geschenken te kiezen. Zo heeft Kadoos verschillende geboortecadeaus in het assortiment, en vullen we ons assortiment regelmatig aan met nieuwe geschenken.

Kadoos als geschenkenpartner

Als geschenkenpartner helpen we je bij het personaliseren van je geschenken. We sturen het kraamcadeau voor je collega naar zijn of haar thuisadres, met een persoonlijke kaart erbij. Jij bepaalt zelf welke boodschap er op de kaart komt. Indien gewenst personaliseren we de geschenkverpakking in de huisstijl van je organisatie. Benieuwd hoe Kadoos jouw organisatie nog meer kan helpen met het regelen van geschenken? Lees er alles over op onze zakelijke infopagina.

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »