Medewerker gaat verhuizen: dit moet je regelen + verrassingstip!

Naar een nieuwe stad verhuizen, voor het eerst samenwonen of voor het eerst een huis kopen: het zijn ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Gaat een van jullie medewerkers binnenkort verhuizen? In deze blog vind je een overzicht van de praktische (HR) zaken die je vanuit de organisatie moet regelen. Plus een tip om jullie collega te verrassen in zijn of haar nieuwe woning.

1.    Adreswijziging doorvoeren

Als je gaat verhuizen zijn er talloze dingen die je moet regelen. De huur- of koopovereenkomst, de hypotheek, verzekeringen, het transport en misschien moet er ook nog wel flink geklust worden. Genoeg om rekening mee te houden dus.

Krijg je te horen dat een van jullie collega’s gaat verhuizen? Herinner diegene er dan aan om de adreswijziging door te geven op het werk. Zo kloppen de adresgegevens in de systemen en voorkom je verwarring over het adres. En: zo kan je collega weer een taak van de verhuislijst afstrepen!

2.    Controleer of de reiskostenvergoeding nog klopt

De hoogte van iemands reiskostenvergoeding is doorgaans afhankelijk van de reisafstand naar kantoor. Gaat je collega dichter bij het werk wonen of juist verder weg? Dan kan het zijn dat de reiskostenvergoeding wijzigt. Soms gebeurt dit al automatisch, maar lang niet altijd. Goed om even in de administratie te checken of het nog klopt dus.

3.    Verras je collega in zijn of haar nieuwe woning

Een verhuizing is het uitgelezen moment om aan de relatie met je medewerkers te werken. Door je collega en het zonnetje te zetten en je gelukwensen uit te spreken scoor je als werkgever gegarandeerd punten.

Weet je op welke datum je collega de sleutel van de nieuwe woning krijgt? Verras hem of haar met een toepasselijke attentie. Kadoos regelt dit graag voor jou. Kies een geschenk uit onze shop, geef aan op welke datum je de attentie wilt bezorgen en wij verzorgen de rest. Kaartje erbij? Vul online jouw persoonlijke boodschap in en wij voegen deze erbij op een handgeschreven kaart.

Laat je inspireren door de collega’s van Kadoos

Om het je makkelijk te maken hebben we een voorselectie gemaakt van de leukste verhuisgeschenken. Wil je meer weten over de mogelijkheden om met Kadoos als geschenkenpartner samen te werken? Check dan even de pagina ‘zakelijk bestellen’. Hier vind je alle informatie op een rij.

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »