Relatie medewerkers onderhouden op afstand
6 minuten

De relatie met je medewerkers onderhouden op afstand: 4 tips

Nu het normale leven op z’n kop staat door het Coronavirus werken veel mensen vanuit huis. Collega’s zien elkaar voor een lange tijd niet en dat kan best wel wat impact hebben op de onderlinge relatie. Het scheelt dat er tegenwoordig zoveel manieren zijn om op afstand met elkaar samen te werken. Hierdoor gaan veel werkzaamheden gewoond door. Maar écht verbinding met elkaar maken in deze situatie, is soms een uitdaging. Wat kun je doen om de relatie met (en tussen) je medewerkers te onderhouden op afstand?

1) Creëer ruimte voor smalltalk en informele dingen

Als iedereen thuiswerkt, verlies je gemakkelijk contact. Momenteel zijn veel meetings virtueel en dat is op zich efficiënt. De valkuil hiervan is echter dat je puur de zakelijke en inhoudelijke dingen bespreekt. Hierdoor kan het zijn dat de verbinding tussen medewerkers minder wordt. Ondanks dat je op afstand werkt, mag er best wel wat ruimte zijn voor small talk en informele dingen. Houd bijvoorbeeld dagelijks een virtuele scrum aan het begin of eind van de dag, waarin ruimte is voor informele gesprekken. Die ruimte is er normaal gesproken op kantoor vaak ook. Door hier virtueel ook ruimte voor te creëren, houd je het samenwerken leuk en de sfeer onderling goed!

2) Virtuele vrijdagmiddagborrel

Bij veel bedrijven staat de vrijdagmiddag in het teken van een borrel. Die is er nu niet op kantoor, maar wellicht kun je die borrel wel virtueel organiseren. Houd bijvoorbeeld een virtuele (verrassings)borrel en bezorg je medewerkers als verrassing een leuk bierpakketje thuis met een kaart: ‘Zet snel koud, we zien je vanmiddag bij de virtuele Vrijmibo via Zoom!’. Op deze manier creëer je toch dat groepsgevoel en behoud je de verbinding tussen collega’s. Verschillende klanten van Kadoos organiseerden dit afgelopen week en bezorgden voor deze gelegenheid een bierbox van Kadoos bij hun medewerkers thuis. Deze werden met veel enthousiasme ontvangen! 

3) Communiceer duidelijk

Het ligt misschien een beetje voor de hand, maar zorg voor een goed intern communicatiemiddel om informatie te delen. Via dit kanaal communiceer je over de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een intranet of Yammer, maar ook tools als Slack, Google Hangouts, Zoom, Whatsapp en Skype zijn handige tools om binnen je bedrijf te communiceren. Vooral in deze veranderlijke tijd is het een meerwaarde om je medewerkers op een duidelijke manier op de hoogte te stellen van hetgeen dat impact op hen heeft. Op deze manier creëer je duidelijkheid, voorkom je verwarring en miscommunicatie en houd je de verstandhouding goed.

4) Een persoonlijke attentie thuisbezorgen

Veel van onze klanten kiezen er nu voor om hun waardering te tonen door een persoonlijke attentie met een kaart bij hun medewerkers thuis te bezorgen. Bijvoorbeeld met een bierbox of wijnbox voor een vrijdagmiddag ‘op afstand’. Of simpelweg een reep Tony’s met een persoonlijke kaart, waarvan ze thuis kunnen genieten met hun gezin of partner. Hiermee verander je deze vervelende periode niet, maar het is wel een mooie manier om je medewerkers te laten merken dat je aan ze denkt.

Eenvoudig geregeld

Goed om te weten: de kaart met persoonlijke boodschap voeg je eenvoudig toe aan je bestelling. Vertel ons welke tekst je erop wilt, wij regelen de rest. Ook in deze tijd doen we er alles aan om jouw geschenk met persoonlijke boodschap binnen 24 uur te bezorgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan even contact met ons op of vraag een offerte aan via [email protected]. We helpen je graag met kiezen van een attentie die past bij deze periode en de situatie van jouw bedrijf. Take care!

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »