Verruiming werkkostenregeling

Meer budget belonen medewerkers door verruiming werkkostenregeling

De overheid neemt verschillende maatregelen om bedrijven te steunen tijdens de Coronacrisis. Eén van die maatregelen is de verruiming van de werkkostenregeling (WKR). De overheid geeft bedrijven extra ruimte om onbelaste vergoedingen aan medewerkers te geven. In de praktijk betekent dit dat de vrije ruimte eenmalig van 1,7% naar 3% wordt verhoogd. Dit geeft werkgevers meer budget om medewerkers tijdens deze periode extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een persoonlijke attentie. In dit artikel lees je wat de verruiming van de werkkostenregeling precies inhoudt en waarvoor je deze kunt inzetten.

Wat is de werkkostenregeling precies?

De werkkostenreling is een fiscale regeling vanuit de overheid. De regeling biedt werkgevers de mogelijkheid om onbelast vergoedingen aan medewerkers te geven. Bijvoorbeeld een geschenk of een extraatje in een andere vorm, zoals een bedrijfsuitje. De regeling is van toepassing op een percentage van de loonsom van alle medewerkers samen. In eerste instantie was dit voor 2020 een percentage van 1,7% van de totale loonsom. Stel je loonsom is €400.000, dan is dat omgerekend zo’n €6.800 vrije ruimte. Door de tijdelijke verruiming van de werkkostenregeling, verhoogt de overheid het onbelaste percentage naar 3%. Is je totale loonsom €400.000, dan betekent dit dat je €12.000 onbelast mag inzetten voor je medewerkers. Best een flink bedrag!

Meer informatie over de werkkostenregeling vind je op de website van de Rijksoverheid. De vermelde bedragen zijn nog gebaseerd op de oorspronkelijke regeling.

Waarom een verruiming van de werkkostenregeling?

De aanleiding voor de verruiming van de werkkostenregeling was de oproep van ondernemersorganisatie ONL en brancheorganisaties PPP en CLC-VECTA. Begin april riepen zij de overheid op om de werkkostenregeling te versoepelen. Met als doel om werkgevers te steunen en een ‘boost’ te geven aan de sectoren die het hardst zijn getroffen zijn door de Coronacrisis. De overheid gaf hier vorige week vrijdag gehoor aan en introduceerde de verruiming van de werkkostenregeling als nieuwe maatregel.

Waar zet je de verruiming werkkostenregeling voor in?

De werkkostenregels is een manier om jouw medewerkers secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden of hen extra te belonen. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een bedrijfsborrel, het geven van een kerstpakket of een persoonlijke attentie. Een mooie manier om de medewerkersbetrokkenheid te verhogen. Vooral in deze bijzondere tijd kan het een grote steun in de rug zijn om iets extra’s voor je medewerkers te doen.

Laat je adviseren door Kadoos

Wil je jouw vrije ruimte op een goede manier inzetten voor jouw medewerkers? Bij Kadoos helpen we je graag. We zijn gespecialiseerd in het versterken van (medewerkers)relaties en bieden hiervoor verschillende mogelijkheden. Of je jouw medewerkers nu een steuntje in de rug wilt geven, wilt motiveren of een bedrijfsjubileum wilt vieren: wij helpen je met het vinden van een passende attentie voor elke situatie en denken graag mee over de invulling van het attentiebeleid. Wil jij verstandig en belastingvrij investeren in de relatie met je medewerkers? Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op 074-2058010.

Bekijk meer
Hulp nodig?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »