Sorteren op:
Geen producten gevonden...

In 1873 ontdekte de jonge ondernemer Gerard Heineken een passie voor bierbrouwen. Hij kocht een stuk land in wat nu het centrum van Amsterdam is, bouwde een brouwerij en werkte hard om het recept te perfectioneren dat niet lang daarna het eerste 'premium' pilsener van Nederland zou worden. Het nieuws verspreidde zich snel en de naam Heineken, die op elke fles gestanst stond, werd een nationaal symbool voor kwaliteit. De volgende 140 jaar breidde de brouwerij zich verder uit en verkenden de kinderen en kleinkinderen van Gerard nieuwe markten, maar de naam op de fles bleef altijd dezelfde. Vandaag de dag, vier generaties later, zijn ze nog steeds gepassioneerd over het brouwen van een echt premium bier. Want als het om de goede naam van je familie draait, doe je net wat meer je best. 

Het succes van Heineken is gebaseerd op pure, natuurlijke ingrediënten: gemoute gerst, water, hop en een kleine, maar belangrijke toevoeging, de zogenaamde A-gist. Heinekens unieke A-gist is verantwoordelijk voor de rijke, uitgebalanceerde smaak en subtiele fruittonen die elk glas Heineken al sinds de 19e eeuw kenmerken. Door de jaren heen hebben onze meesterbrouwers hun vak verder geperfectioneerd. We hebben ontdekt dat als we ons bier in horizontale tanks fermenteren in plaats van de gebruikelijke verticale tanks, de perfecte druk voor onze A-gist ontstaat. Dit is wat Heineken zijn karakteristieke, uitgebalanceerde, rijke smaak geeft. We hebben ook geleerd dat het 28 dagen duurt om een prachtig goudgeel bier te brouwen. Dat is natuurlijk veel langer dan gemiddeld, maar we geven de voorkeur aan geduld boven met minder kwaliteit genoegen nemen. 

Het is 140 jaar geleden dat Heineken zichzelf een microbrouwer kon noemen. En natuurlijk zijn we er trots op dat er elke dag 25 miljoen glazen Heineken worden geserveerd in 192 landen, maar we zijn nooit vergeten dat je kwaliteit niet afmeet aan de grootte van je merk, maar aan de puurheid van je bier. Zelfs bij het aanboren van nieuwe markten, leeft de onverzettelijke drang naar kwaliteit en perfectie voort in de familie Heineken. Proost! 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »